Wątróbka z indyka z jabłkiem i żurawiną

4.49 (195 ocen)

  • 20 min

Smażona wątróbka zawsze kojarzy mi się z jabłkami i tak też smakuje mi najbardziej. Moja wątróbka jest lekka, kwaskowa dzięki jabłkom i słodkawa za sprawą żurawiny. I bez cebuli, bo smażona jest ciężkostrawna.

  • 20 min

Składniki:

  • • 500 g wątróbki z indyka
    • 3 jabłka
    • sól, pieprz do smaku
    • 1/2 szklanki żurawiny
    • 1 łyżeczka majeranku
    • 5 łyżek oliwy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka z indyka z jabłkiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Jabłka umyć, przekroić na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne i każdą ćwiartkę pokroić na 3 części.
    • Rozgrzać oliwę i obsmażyć.
    • Wątróbkę namoczyć w zimnej wodzie, po czym pokroić na mniejsze kawałki.
    • Obsmażyć wątróbkę na oliwie na złoty kolor, dodać jabłka, żurawinę, majeranek, 1/4 szklanki wody i poddusić chwilkę pod przykryciem. Woda ma odparować.
    • Gotową watróbkę przyprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować