500g wątróbki
4 cebule
400g leśnych grzybów
Suszony majeranek
Sól, pieprz do smaku
Olej do smażenia
Mąka do obsypania wątróbki
Szczypiorek lub pietruszka do dekoracji.
Wątróbka z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby oczyścić i udusić do miękkości z jedną cebulą pokrojoną w kostkę. Posolić do smaku.
Wątróbkę umyć i oczyścić. Obtoczyć w mące. Usmażyć z jednej strony na rumiano, obrócić na drugą stronę i nadal smażąc dodać pokrojone w piórka 3 cebule. Smażyć mieszając co jakiś czas, aż cebule zmiękną. Na samym końcu doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Podawać z grzybami ułożonymi na wątróbce. Posypać zieleniną.
Komentarze