Wątróbka z cebulką

5 (157 ocen)

  • 30 min

Wątróbka w bardzo prostej formie bez mąki i śmietany.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
    2 średnie cebule
    olej do podsmażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, oczyścić z żółci i odgotować (wrzucić na gorącą wodę i doprowadzić do wrzenia - odcedzić).
  • 2. Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć na oleju.
  • 3. Do cebuli dodać wątróbkę, dodać przyprawy: sól, pieprz. Dusić ok. 10 minut na małym ogniu, można dolać odrobinę wody.

Porady

Wątróbki możemy nie odgotowywać. Ja robię wg szkoły babci :-) Możemy dodać więcej cebuli kwestia gustu :-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować