Wątróbka z cebulą i kalafiorem

4.48 (157 ocen)

Wątróbkę podałam na obiad ze świeżą bułeczką.Danie jest bardzo syte ale też smaczne :-)

Składniki:

  • 500g wątróbki drobiowej kurzej
    2 duże cebule
    1 mały kalafior
    olej rzepakowy do smażenia
    Przyprawy wg.uznania
    sól morska ziołowa (młynek),płatki chili,papryka słodka w proszku,pieprz kolorowy(młynek)
    posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z cebulą i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na rózyczki i gotujemy al'dente w osolonej wodzie -odcedzamy i odstawiamy.
  • 2. Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek.Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy wątróbkę. Przyprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami i smażymy z obu stron.
  • etapy 4. Następnie dodajemy cebulę,mieszamy i przykrywamy pokrywą.Dusimy do zwiędnięcia cebuli. Odkrywamy i podsmażamy do odparowania płynu.Pod koniec dodajemy różyczki kalafiora,mieszając trzymamy na niewielkim ogniu przez chwilę żeby całość sie podgrzała i gotowe.
    Wykładamy na talerze,posypujemy natką i podajemy :-)
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kalafior Podroby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować