watrobka wieprzowa z sosem pieczeniowym

4.49 (178 ocen)

prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Składniki:

  • 500- 600 gram watrobka wieprzowa
    1 sos pieczeniowy ciemny
    4-5 cebul
    1- 2 szklanki mleka
    ziele angielskie
    lisc laurowy
    przyprawa uniwersalna
    maka
    olej

Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Watrobka wieprzowa z sosem pieczeniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przed smazeniem watrobki najpierw wymoczyc w mleku ,okolo 2h. nastepnie wrzucamy na rozgrzany olej i posypujemy mako, dodajemy ziele angielskie i lisc laurowy,obsmazamy okolo 15min, dodajemy cebule pokrojono w piorka i dusimy na srednim ogniu przez nastepne 20min.rozrabiamy sos pieczeniowy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy do watrobki.dusimy na wolnym ogniu do zageszczenia sosu.na sam koniec przyprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem.

Porady

watrobke doprawiamy na samym koncu przyprawa uniwersalna czy tez solo ,zeby nie byla zbyt twarda i gumowata. oczywiscie ilosc skldnikowdo dania z watrobki wg. gustu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować