wątróbka wieprzowa z jabłkami

0 (0 ocen)

bardzo smaczna

Składniki:

  • 400 gram wątróbki wieprzowej
    3 jabłka
    sól
    pieprz
    mąka
    masło i olej

Wątróbka wieprzowa z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę pokroiłam w plastry, obtoczyłam w mące, smażyłam na gorącym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu posypałam solą i pieprzem.
    Jabłka obrałam, wydrążyłam gniazda nasienne, pokroiłam w plastry. Na patelni rozpuściłam niewielką ilość masła, dodałam jabłka, dusiłam pod przykryciem kilka minut.
    Przełożyłam na talerz wątróbkę a na nią uprażone jabłka.

Porady

Wątróbkę posolić dopiero po usmażeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy