Wątróbka w galarecie

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Prosta do przygotowania, będzie smakować każdemu, kto lubi podroby.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 20 dag wątróbki drobiowej
    ● marchewka
    ● żelatyna
    ● jajko
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Galareta Wątróbka Przystawki

Wątróbka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 1/2 l wody. Zagotowujemy.
  • 2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do wątróbki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą.
  • 3. Jajko gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w plasterki. Ugotowaną wątróbkę z marchewką wyjmujemy z wywaru i przekładamy do miseczek. Dodajemy po 2 plasterki jajka. 4. Do wywaru wsypujemy żelatynę (ilość według przepisu na opakowaniu), mieszamy, aż się rozpuści. Wywar wlewamy do miseczek. Posypujemy natką. Odstawiamy do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować