• Wątróbka w galarecie

    Autor: Małgorzata Bielawa, Wielki Klincz

  • Prosta do przygotowania, będzie smakować każdemu, kto lubi podroby.

  • Składniki

    ● 20 dag wątróbki drobiowej
    ● marchewka
    ● żelatyna
    ● jajko
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● sól

  • Sposób przygotowania

    1.

    Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w duże kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 1/2 l wody. Zagotowujemy.

    2.

    Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do wątróbki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą.

    3.

    Jajko gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w plasterki. Ugotowaną wątróbkę z marchewką wyjmujemy z wywaru i przekładamy do miseczek. Dodajemy po 2 plasterki jajka. 4. Do wywaru wsypujemy żelatynę (ilość według przepisu na opakowaniu), mieszamy, aż się rozpuści. Wywar wlewamy do miseczek. Posypujemy natką. Odstawiamy do stężenia.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, galareta, wątróbka drobiowa
  • 0 komentarzy

Autor: Małgorzata Bielawa, Wielki Klincz

RedakcjaPP 5900

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-09-27T15:29:51+02:00

158 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PPWS_03-2012

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »