Wątróbka smażona z cebulką

4.49 (183 ocen)

Moja rodzina wątróbkę pod taką postacią uwielbia!

Składniki:

  • 400g wątróbki z indyka
    1/2 szklanki mąki pszennej
    2 cebule
    sól do smaku
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka smażona z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • oczyszczona wątróbka 1. Wątróbkę oczyścić i przekroić każdą na połowę.
  • cebula w piórkach 2. Cebulę pokroić w piórka.
  • wątróbka w mące 3. Wątróbkę obtoczyć w mące pszennej.
  • watróbka 4. Wątróbkę wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, dodać cebulę pokrojoną w piórka, obsmażyć z każdej strony po 10 min. Pod koniec smażenia posolić.

Porady

Wątróbkę należy posolić tyko i wyłącznie pod koniec smażenia, w przeciwnym wypadku wątróbka będzie twarda.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować