wątróbka kurczaka z porami na ostro

0 (0 ocen)

pyszne, tanie, szybkie danie i na obiad i na kolację.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • wątróbki z kurczaka 50 dag, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, masło 2 łyżki, pory 4 większe, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżeczki, sól morska 3/4 łyżeczki, papryczka chilli 1 średnia

Wątróbka kurczaka z porami na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. wątróbkę oczyścić z błonek, tłuszczyku, opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć..........

    na gorącym oleju z masłem zrumienić obsypaną mąką wątróbkę i przełożyć na talerz.............

    do tłuszczyku po wątróbce wsypać drobno pokrojone opłukane pory..........

    dodać przyprawę w płynie, sól, rozkruszyć suszoną papryczkę chilli razem z pestkami, wszystko mieszając podsmażać z 5 minut............

    wątróbkę ciut posolić i podać na porach i np. z bułką lub z czym lubisz

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy