Wątróbka królicza z cebulką na rukoli

4.5 (152 ocen)

Proste i smaczne danie z cebulką i rukolą.

Składniki:

  • wątróbka królicza lub inna 1 sztuka
    cebula 3 sztuki
    mąka 4 łyżki
    suszone warzywa z dodatkiem soli lub wegeta 1.5 łyżki
    olej rzepakowy 4 łyżki
    rukola - liście 10 sztuk
    mleko 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka królicza z cebulką na rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Watróbkę myjemy i zalewamy mlekiem na noc.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i lekko przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy wątróbkę osączoną z mleka i posypaną z dwóch stron mąką. Razem smażymy, przy czym watróbkę kilka razy obracamy i lekko przyciskamy, by w środku też była upieczona.
  • 3. Pod koniec smażenia dodajemy suszone warzywa ze solą (ewentualnie wegetę) i mieszamy dalej smażąc. Wtedy watróbka nabierze odpowiedniego smaku.
  • 4. Gotową usmażoną wątróbkę z cebulą przekładamy na talerz z rukolą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować