Wątróbka faszerowana pieczarkami

0 (0 ocen)

W moim domu nie chętnie jedzą wątróbkę, ale w takim wydaniu, znikła z talerza w mig.

Składniki:

  • wątróbka wieprzowa- 0,5 kg
    cebula - 2 szt
    pieczarki -5 szt dużych
    sól i pieprz
    tłuszcz
    mąka do obtoczenia
    DEKORACJA
    rzodkiewka
    natka pietruszki

Wątróbka faszerowana pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć , osuszyć, oczyścić z błonek.
  • Wątróbka faszerowana pieczarkami 2. Następnie zrobić nożem w wątróbce głęboką kieszeń.
  • 3. FARSZ
    Pieczarki umyć, osączyć pokroić.
  • Wątróbka faszerowana pieczarkami 4. Ostudzony farsz nakładać do wątróbki, spinać wykałaczkami.
  • Wątróbka faszerowana pieczarkami 5. Panierować wątróbkę w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
  • 6. Wątróbka powinna być lekko krwista. Na samym końcu wątróbkę opruszyć solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy