Wątróbka drobiowa z cukinią

4.99 (168 ocen)

  • 10 min

Pyszna delikatna wątróbka z cukinią i cebulą

  • 10 min

Składniki:

  • * 30 dag wątróbka drobiowa,
    * 2 szt cebula,
    * 1/2 szt cukinia,
    * pieprz,
    * sos sojowy,
    * masło,
    * oliwa,
Wystaw ocenę:

4.99 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka drobiowa z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy usuwamy żyłki i błonki . Kroimy na mniejsze kawałki . Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i łyżeczkę oliwy . Dajemy wątróbkę smażymy ją z dwóch stron .
  • 2. Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy do podsmażonej wątróbki . Następnie dodajemy plasterki cukinii. Smażymy ,mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem do smaku.
  • 3. Podlewamy lekko woda ok 4 łyżki i chwilę dusimy . Podajemy z świeżym pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować