Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem.

0 (0 ocen)

Coś innego :)

Składniki:

  • 30 dag wątróbki drobiowej
    1-2 jabłka (po 1 na os)
    1 duża cebula
    sól
    pieprz
    majeranek
    gałązka rozmarynu
    cytryna
    olej do smażenia
    1-2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka potnij na plastry. Wytnij delikatnie gniazda nasienne.
    Skrop lekko cytryną i popieprz. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć gałązkę rozmarynu i plastry jabłka. Smaż z każdej strony. Gdy się usmażą wyjmij na półmisek i zawiń w folię spożywczą by nie ostygły.
  • 2. Na tej samej patelni usmaż cebulkę pokrojoną w pióra.
  • 3. W tym czasie jak cebulka będzie się smażyć należy zająć się wątróbką. Obraną z błonek, wymytą i osuszoną wątróbkę, popieprz i obtocz w mące, a następnie smaż (na osobnej patelni) z każdej strony. Usmażoną na samym końcu posypać roztartym w dłoni majerankiem.
  • 4. Gdy wszystko będzie gotowe można serwować danie układając najpierw cebulkę, potem na przemian plaster jabłka i kawałeczek wątróbki. Podawać z ryżem, kaszą, chlebkiem lub solo.

Porady

Jeśli ktoś nie chce stawiać wieży z wątróbki i jabłka, może wszystkie usmażone składniki wymieszać w jednej patelni i wyłożyć na talerz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować