Wątróbka drobiowa w śmietanie

4.42 (201 ocen)

Smaczna, tania i prosta w wykonaniu propozycja na obiad.

Składniki:

  • 250 g wątróbki drobiowej
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    szklanka śmietany
    tymianek świeży lub suszony
    1 łyżeczka suszonego majeranku
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    mąka do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.42 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukać, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć mąką. Na patelni lub w garnku rozgrzać trochę oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty czosnek i chwilę smażyć. Do podsmażonej cebuli dodać wątróbkę i podlać odrobiną wody (1/4 szklanki) doprawić przyprawami, ziołami. Dusić do miękkości na małym ogniu ok 15 min. Na koniec podlać śmietaną i wymieszać. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować