Wątróbka drobiowa w boczku

0 (0 ocen)

boczek świetnie smakuje z wątróbką, polecam to pyszne danie

Składniki:

  • 30 dag wątróbki drobiowej
    15 dag boczku wędzonego w plastrach
    2 cebule
    30 dag pieczarek
    smalec do smażenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Wątróbka drobiowa w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukać, oczyścić i jeżeli są podwójne przekroić je na pół. Każdą wątróbkę owinąć plastrem boczku. Cebule obrać i pokroić w piórka. Pieczarki opłukać i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać smalec. Smażyć na nim wątróbki ze wszystkich stron. Posypać solą i pieprzem. Dodać cebule i pieczarki. Wymieszać. Smażyć wszystko razem na średnim ogniu. Od czasu do czasu przemieszać. Gdy cebule będą złociste można danie zdjąć z ognia. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Najlepiej smakują z duszonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Komentarze

Podobne przepisy