Wątróbka drobiowa gotowana

4.23 (194 ocen)

Sposób na wątróbkę mojego taty. Dobra jako danie obiadowe lub na ciepłą kolację.

Składniki:

  • 70 dag wątróbki drobiowej
    4 cebule
    3 ząbki czosnku
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    sól, pieprz
    3 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.23 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa gotowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić i umyć. W garnku zagotować ok 2-3 l wody z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Wyłączyć gaz i zostawić na ok 15-20 minut aby woda nabrała aromatu przypraw. Jeszcze raz zagotować, dodać wątróbkę i gotować do miękkości ok 10 minut. Wątróbkę wyjąć z wody.
  • 2. Cebule obrać i pokroić w piórka. Usmażyć na oleju, pod koniec dodając zmiażdżone ząbki czosnku. Dodać wątróbkę, przyprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem, przesmażyć jeszcze ok 5 minut.

Porady

Można podawać z pieczywem lub do ziemniaków z ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować