Wątróbka drobiowa

4.5 (141 ocen)

  • Łatwy

bardzo lubię wątróbkę drobiową

  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka drobiowa: 500 gramów
    - cebula duża: 2 sztuki
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - olej do smażenia: 5 łyżek
    - mąka do obtaczania: 50 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć i wyciąć białe części. Obtoczyć mocno w mące. Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i popieprzyć. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć wątróbkę z każdej strony ( może pryskać ). Na wątróbce położyć pokrojoną cebulę, podlać odrobiną wody i przykryć. Dusić około 5 minut. Zdjąć pokrywkę, w miarę potrzeby podlać odrobiną wody i od czasu do czasu mieszając jeszcze chwilę smażyć do momentu, aż krew nie będzie widoczna. Jeżeli ktoś lubi wątróbkę lekko krwistą to czas smażenia skracamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować