Wątróbka Bolognese

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr
    60 70 dag wątróbki drobiowej
    10 dag wędzonego boczku
    1 - 2 cebule
    20 dag pieczarek
    100 ml śmietany 30%
    pieprz do smaku

Wątróbka bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, pieczarki pokroić w plasterki. Boczek również pokroić w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć wątróbkę i przyprawić pieprzem, wyjąć i odłożyć. Boczek usmażyć na patelni, dodać cebulę i pieczarki, podsmażyć. Półtorej szklanki wody i śmietanę wymieszać z Fixem i dodać do boczku. Zagotować i dusić ok. 10 min. na wolnym ogniu. Do sosu dodać wątróbkę, zagotować, doprawić do smaku. Podawać z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (168 ocen)

smażona wątróbka