• Wątroba z cebulą i jabłkiem

    Dodane przez: Gosia123

  • Szybki, bardzo prosty ale smaczny obiad :)

  • Składniki

    40 dag wątroby wieprzowej
    2 cebule
    1/2 kwaśnego jabłka
    2 łyżeczki majeranku
    2 ząbki czosnku
    1/4 kostki smalcu
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    słodka papryka

  • Sposób przygotowania

    1.
    Przygotowanie składników - krok 1

    Wątrobę umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić wpół talarki, czosnek obrać, posiekać. Jabłko obrać, pokroić w kostkę.

    2.
    Do podpieczonej wątroby dodać jabłko i cebulę - krok 2

    Na patelni rozpuścić smalec, podpiec wątrobę z obydwóch stron. Do podpieczonej wątroby dodać cebulę i jabłko, dusić do miękkości.

    3.
    Przyprawianie wątroby - krok 3

    Gdy wszystkie składniki będą miękkie doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Dobrze wymieszać.

    4.
    Smacznego! - krok 4

    Na sam koniec dodać posiekany czosnek i roztarty w rękach majeranek. Wymieszać. Smacznego!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, dania_dla_urody, cebula, smalec, jabłko, majeranek, obiad, wątroba wieprzowa, wątroba z jabłkiem i cebulą, smażona wątroba, smażona wątroba z cebulą i jabłkiem, szybki_obiad
  • 5 komentarzy

Dodane przez: Gosia123

Gosia123 325

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-07-29T18:18:15+02:00

133 odwiedziny


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »