Wątroba wieprzowa z jabłkiem i pieczarkami

4.5 (190 ocen)

  • 15 min

Dla wielbicieli wątroby wiepzrowej pod każdą postacią.

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g wątroby wieprzowej
    1 jabłko
    10 małych pieczarek
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki mąki
    1 łyżeczka majeranku
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Wątroba wieprzowa z jabłkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Mąkę mieszamy z solą i pieprzem. Umytą i osuszoną wątrobę panierujemy w przygotowanej mące i smażymy . Odstawiamy razem z patelnią.
    Cebule kroimy w plasterki. Z jabłek wykrawamy gniazda nasienne i razem ze skórką kroimy w plasterki. Pieczarki myjemy .Czosnek siekamy.
    Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oleju, dodajemy czosnek oraz cebulę i smażymy aż się zeszklą. Następnie dodajemy pieczarki, jabłka i dusimy pod przykryciem kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem i majerankiem
    Na patelnię na której są pieczarki wkładamy przesmażone jabłka , cebule i pieczarki. Delikatnie mieszamy i jeszcze przez chwile razem smażymy.

Porady

Do potrawy można użyć wątróbki drobiowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Pieczarki Wątróbka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować