Watermelon Ice Cream

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lody zaczerpnięte z słonecznych Włoch , tak na każdej ulicy stoi sprzedawca lodów różnych rodzai .

  • 10 min

Składniki:

  • 400g arbuza bez pestek
    3 łyżki cukru (w zależności od tego jak słodki jest arbuz)
    200g śmietanki 30%
    150g serka homogenizowanego naturalnego
    150ml Rice Drink ‘Alpro’

Watermelon ice cream - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza wkładamy do naczynia i blenderujemy z cukrem. Dodajemy serek, Rice Drink i dokładnie mieszamy.
  • 2. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy arbuzowej. Wlewamy do zamrażanej wcześniej maszynki i ustawiamy czas na 30 minut.
  • 3. Po tym czasie mrozimy w zamrażalniku aż uzyskamy wymaganą konsystencję. Podajemy z kawałkami arbuza.

Porady

Polecam jeść na świeżo :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy