Warzywny miszmasz

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawa jest smaczna i zdrowa. Idealna zarówno na wieczór z przyjaciółkami, jaki i kolację z rodziną.

Składniki:

  • nieduży brokuł
    2 małe pomidory lub kilka pomidorów koktajlowych
    4 jajka
    żółta papryka
    pęczek posiekanego koperku
    pęczek rzodkiewek
    op. sosu koperkowo-ziołowego
    3 łyżki majonezu
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Warzywny miszmasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywny miszmasz 1. Warzywa myjemy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w ósemki. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w kostkę.
  • Warzywny miszmasz 2. Warzywa układamy na półmisku, tak aby się ze sobą komponowały kolorystycznie.
  • 3. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Mieszamy z majonezem. Polewamy warzywa. Posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować