Warzywny kociołek

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Moja własna fuzja leczo i bigosu z młodej kapusty. Warzywny kociołek pełen pysznych i zdrowych sezonowych warzyw, okraszony mielonym mięsem.

  • 30 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    pęczek rzodkiewek
    2 czerwone papryki
    mała cukinia
    mała główka młodej kapusty
    3 pokrojone pomidory bez skórki lub zamiennie puszka gotowych pomidorów
    oliwa do smażenia
    dwie średnie cebule
    3 ząbki czosnku
    0,5l bulionu
    sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos Leczo

Warzywny kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na 2 łyżkach oliwy szklimy wyciśnięty czosnek i drobno poszatkowaną cebulkę. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy sola, pieprzem i słodką papryką. Szatkujemy dowolnie kapustę, rzodkiewkę, papryki i cukinię. Warzywa dodajemy do mięsa razem z pomidorami. Podlewamy bulionem i dusimy przez około 10-15 minut. Doprawiamy do smaku lubczykiem.
    Serwujemy z ryżem posypane świeżą zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować