Warzywny gulasz

5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię go jeść z bagietką.

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
    papryka
    10-15 dag pieczarek
    mała cukinia
    cebula
    ząbek czosnku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    tymianek
    majeranek
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i siekamy. Paprykę i cukinię myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paski. Cukinię kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.
  • 2. Warzywa i pieczarki podsmażamy na oliwie. Przykrywamy i dusimy 20 minut. Dodajemy fasolę z zalewą, zmiażdżony czosnek, koncentrat
    pomidorowy, przyprawy i zioła. Dusimy ok. 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Pieczarki Fasola czerwona

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować