Warzywne ragout z cieciorka i nutą curry i masła/Bulgur kasza z vermicelli

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jedzenie to zdrowie, to radość, to witalność, dbam o nie bo dbam o swoich bliskich....Gotowanie to moja pasja, to mój zawód, moje życie, hobby i sposób na stres, na troski, to mój czas na relaks..Tworze i dziele się To danie...-niby zwykłe a luksusowe, odświętne i codzienne DANIE MIESIĄCA

  • 20 min

Składniki:

  • papryka
    cieciorka 1 puszka 200g
    cukinia 100g
    por 1 mały
    1 ząbek czosnku
    marchewka 150 g
    olej 50 ml
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    curry 1/2 łyżeczki
    masło extra 50g
    bulion 100 ml
    pestki słonecznika lub dyni 2 łyżki

    kasza bulgar z vermicelli 200g
    400 ml wody osolonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywne ragout z cieciorka i nutą curry i masła/bulgur kasza z vermicelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rondlu szerokim na oleju podsmażyć czosnek siekany oraz warzywa pokrojone i umyte: marchewkę tartą, siekaną w kostkę paprykę, tartą cukinie, talarki z pora i odcedzoną cieciorkę. Smażyć aż lekko się zrumienią następnie dodać przyprawy do smaku,masło i podlać delikatnie bulionem 100 ml i poddusić jakieś 5 minut. Wodę posoloną w ilości 400 ml zagotować, dodać łyżkę oliwy na gotującą się wodę wrzucić kaszę bulgur, zmniejszyć ogień na najmniejszy. Gotować 15 minut aż zmięknie pod przykryciem. Dać jej czas do napęcznienia.

Porady

Na warzywne ragout wybieramy to co lubimy, to co chcemy, to co musimy lub to co zostało nam po tygodniu w lodówce np.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować