Warzywne pyszności

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja kuchnia opiera się głównie na warzywach. Tę potrawę wymyśliłam sama.

Składniki:

  • ● 1-2 woreczki ryżu
    ● brokuł
    ● 2-3 ziemniaki
    ● 2-3 marchewki
    ● garść mrożonej żółtej fasolki szparagowej
    ● czerwona papryka
    ● puszka kukurydzy
    ● mała cukinia
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia

Warzywne pyszności - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzamy. Warzywa obieramy, myjemy i osuszamy. Ziemniaki i marchewki kroimy w plastry. Paprykę przekrawamy, usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paski. Z ziemniakami i marchewką podsmażamy na oleju. Brokuł dzielimy na różyczki. Z fasolką dodajemy do warzyw. Dusimy, aż warzywa będą
    al dente.
  • 2. Cukinię kroimy w półplastry. Kukurydzę osączamy i z cukinią dodajemy do warzyw. Dusimy, od czasu do czasu mieszając. Wsypujemy ryż i doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy