Warzywne leczo

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W tym roku patisony mam ze swojej działki.

Składniki:

  • ● 3 średniej wielkości patisony
    ● 3 marchewki
    ● 2 pomidory
    ● 30 dag fasolki szparagowej
    ● kostka rosołowa, najlepiej warzywna
    ● 1/2 pęczka koperku
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● olej do smażenia

Warzywne leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy.
    Z fasolki odcinamy końce
    i kroimy w kawałki. Marchewki
    obieramy i kroimy w plastry.
    Pomidory i patisony kroimy
    w kostkę.
  • 2. W rondlu rozgrzewamy olej.
    Podsmażamy warzywa, od
    czasu do czasu mieszając.
    Podlewamy wodą. Wkruszamy
    kostkę rosołową, mieszamy.
    Dusimy 30 minut. Natkę
    pietruszki i koperek myjemy,
    osuszamy i siekamy. Posypujemy
    leczo.

Porady

Zamiast patisonów możemy dodać cukinię.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy