Warzywne kotlety

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pomysł na kotlety, które są pyszne, a przy tym zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Świetny pomysł na kolacje używając niewykorzystane warzywa z obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • - warzywa - 3 łyżki
    - jajko - 1 szt
    - płatki owsiane - 3 łyżki
    - sól, pieprz

Warzywne kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zamiast warzyw można użyć np. kukurydze konserwową 1. Płatki owsiane zmielić w blenderze. Do warzyw dodać rozkłócone jajko, zmielone płatki i przyprawy. Na suchą, rozgrzaną patelnie kłaść po 1 łyżce masy. 1 łyżka masy = 1 kotlecik.
  • Kotleciki są dość sycące 2. Kotlety można podawać polane jogurtem naturalnym lub sosem tzatziki.

Porady

Zamiast płatków owsianych można użyć mąkę pełnoziarnistą

Komentarze

Podobne przepisy