Warzywna przekąska

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Fasolka szparagowa owinięta w plastry boczku smakuje wyśmienicie. Niezwykły smak zyskuje dzięki gotowaniu z dodatkiem soli czosnkowej.Takie przystawki cieszą się ogromnym powodzeniem.

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa żołta: 300 gramów
    - boczek parzony (plastry): 9 plastrów
    - zielona lub czerwona papryka (świeża): 1 sztuka
    - sól czosnkowa: 2 szczypty

Warzywna przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie ( około 15 minut).Boczek smażyć na patelni teflonowej ( około 2 minuty z każdej strony). Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne,pokroić w plastry.
  • fasola i boczek 2. Fasolkę ( po 5 sztuk) zawinąć w boczek,układać na talerzu, udekorować papryką. Można serwować z dipem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy