7.Układać w nim kolejno:
Połowę pokrojonej marchwi
połowę pokrojonych w plastry ziemniaków oprószonych przyprawa uniwersalna, majerankiem, tymiankiem i oregano
drugą połowę pokrojonej marchewki
połowę podsmażonej cebuli
połowę pokrojonej papryki
posypać pieprzem i przyprawa uniwersalna
drugą połowę pokrojonych w plastry ziemniaków oprószonych przyprawa uniwersalna, majerankiem, tymiankiem i oregano
drugą połowę podsmażonej cebuli
drugą połowę pokrojonej papryki, posypać pieprzem i przyprawa uniwersalna.
8.Całość polać słodką śmietanką.
9.Piec w 200°C około 45 minut.
10.Podawać z kulkami mięsnymi:
pieczywo namoczyć w wodzie i mocno odcisnąć.
Wymieszać pieczywo z pokrojoną w kostkę cebulą, jajem, solą i pieprzem.
Formować kulki mięsne i obtoczyć je w bułce tartej
Smażyć kulki na oleju.
Usmażone kulki wyłożyć do naczynia żaroodpornego z zapieczonymi warzywami.
Komentarze