Warzywa zapiekane w cieście francuskim

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest smaczne, a do tego szybkie, sycące i tanie.

Składniki:

  • 2 płaty ciasta francuskiego
    op. mieszanki mrożonych warzyw
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    jajko
    tłuszcz do smarowania blachy

    Sos:
    2 łyżki majonezu
    mały jogurt naturalny
    ząbek czosnku lub łyżeczka czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Warzywa zapiekane w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy sos: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Wstawiamy do lodówki.
  • Warzywa zapiekane w cieście francuskim 2. Warzywa podsmażamy ok. 10 minut na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Warzywa zapiekane w cieście francuskim 3. Jeden płat ciasta wykładamy na natłuszczoną blachę. Równomiernie rozkładamy warzywa. Przykrywamy drugim płatem ciasta. Smarujemy
    rozkłóconym jajkiem. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 °C. Podajemy z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować