Pyszne mięciutkie sezonowe warzywa pieczone w rękawie. Idealny dodatek do dań z grilla, pieczonych mięs jak i ryb.
Składniki:
1 średniej wielkości czerwona papryka
1 średniej wielkości pomarańczowa papryka
3 większe pomidory
1 średniej wielkości cukinia
2 większe cebule
Przyprawy:
1/3 łyżeczki soli
1/3 łyżeczki pieprzu
1 płaska łyżeczka papryki słodkiej
1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej
Pieczone warzywa z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa dobrze myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebulę obieramy, z papryk jak i cukinii pozbywamy się nasion.
2.Wszystkie warzywa kroimy w dość grubą kostkę. Warzywa wrzucamy do miski. Dodajemy przypraw. Całość delikatnie bądź dokładnie mieszamy.
Warzywa wkładamy do rękawa i zamykamy
3.Warzywa pieczemy 20 min w 180 stopniach.
Po tym czasie ustawiamy temperaturę na 195 i pieczemy jeszcze 15-20 min. Pamiętając by od czasu do czasu potrząsając warzywami.
Komentarze