Pieczone warzywa z rękawa

4.34 (159 ocen)

Pyszne mięciutkie sezonowe warzywa pieczone w rękawie. Idealny dodatek do dań z grilla, pieczonych mięs jak i ryb.

Składniki:

  • 1 średniej wielkości czerwona papryka
    1 średniej wielkości pomarańczowa papryka
    3 większe pomidory
    1 średniej wielkości cukinia
    2 większe cebule
    Przyprawy:
    1/3 łyżeczki soli
    1/3 łyżeczki pieprzu
    1 płaska łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej
Wystaw ocenę:

4.34 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone warzywa z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1g37ryh 1. Warzywa dobrze myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebulę obieramy, z papryk jak i cukinii pozbywamy się nasion.
  • image-1sqe1bb 2. Wszystkie warzywa kroimy w dość grubą kostkę. Warzywa wrzucamy do miski. Dodajemy przypraw. Całość delikatnie bądź dokładnie mieszamy.
    Warzywa wkładamy do rękawa i zamykamy
  • 3. Warzywa pieczemy 20 min w 180 stopniach.
    Po tym czasie ustawiamy temperaturę na 195 i pieczemy jeszcze 15-20 min. Pamiętając by od czasu do czasu potrząsając warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Papryka Pomidor Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować