Warzywa z patelni z tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 5 min

Szybkie zdrowe danie obiadowo-kolacyjne

  • 5 min

Składniki:


  • 5 szt ziemniaki,
    1 szt marchewka,
    1 szt cukinia,
    por,
    5 łyżek groszku zielonego mrożonego
    tymianek
    2 ząbki czosnek,
    pieprz biały
    1 łyżka masła
    1/2 szklanki bulionu warzywnego
    1 cebula

Warzywa z patelni z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy dość drobno. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy kroimy w piórka.
  • 2. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki.Na patelni ma masełku podsmażamy pokrojonego pora i cebulę . Dodajemy wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy groszek mrożony,pokrojoną cukinię i marchewkę.Podlewamy bulionem i dusimy.
  • 3. Gdy warzywa są miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki podlewamy resztą bulionu . Dusimy. Doprawiamy sola pieprzem i tymiankiem.

Porady

Zamiast groszku mrożonego można dać konserwowy ,ale wtedy dodajemy go pod koniec duszenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy