Warzywa z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i marchewkę
dokładnie myjemy (nie
obieramy). Kroimy na pół
lub w ćwiartki. Oprószamy
solą, pieprzem, ostrą i słodką
papryką i posiekanym
tymiankiem, polewamy oliwą.
Przekładamy do naczynia
żaroodpornego. Pieczemy
20 minut w 180 °C.
2.Boczek kroimy w półplastry.
Podsmażamy na
chrupko. Dodajemy pokrojoną
fasolkę i podlewamy
wodą. Dusimy kilka minut
i dodajemy do warzyw. Pieczemy
jeszcze 5 minut.
3.Jajka rozkłócamy, doprawiamy
solą i pieprzem.
Wlewamy na tłuszcz po
smażeniu boczku i smażymy
płaski omlet. Następnie
rolujemy i kroimy w wąskie
plastry. Dodajemy do warzyw.
Posypujemy posiekanym
koperkiem.
Komentarze