Warzywa w galarecie

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Smakują mojej rodzinie, więc lubię je robić. Nie są pracochłonne, a wyglądają bardzoapetycznie.

Składniki:

  • 2 marchewki
    1/2 puszki groszku
    1/2 puszki kukurydzy
    pomarańczowa papryka
    brokuł
    3 jajka
    2 łyżki żelatyny
    2 szklanki białego wina
    kurczak wędzony
    cytryna
    listek laurowy
    ziele angielskie
    skórka starta z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Warzywa w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa w galarecie 1. Marchewki obieramy, myjemy i gotujemy. Kroimy w plasterki. Brokuła myjemy, gotujemy w osolonej wodzie, dzielimy na różyczki. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paski. Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Przekrawamy na pół.
  • Warzywa w galarecie 2. Zagotowujemy 1,5 l wody, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i skórkę z cytryny. Żelatynę zalewamy winem. Mieszamy z wodą, odcedzając przyprawy. Kurczaka kroimy na kawałki.
  • Warzywa w galarecie 3. Warzywa i kawałki kurczaka układamy w miseczkach, dodajemy groszek i kukurydzę. Zalewamy wywarem z żelatyną i wstawiamy do lodówki, by galareta zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Kukurydza Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować