Warzywa w cieście francuskim

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min

Duszone warzywa w lekkiej otoczce z ciasta francuskiego wyglądają apetycznie i świetnie smakują.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ● 55 dag mrożonego ciasta francuskiego
    ● 50 dag mrożonego groszku
    ● 2 sałaty masłowe
    ● szkl. bulionu drobiowego
    ● oliwa
    Farsz:
    ● 25 dag pieczarek
    ● 4 marchewki
    ● 2 papryki (zielona i czerwona)
    ● cebula lub por
    ● 3 ząbki czosnku
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywa w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa w cieście francuskim 1. Farsz: pieczarki oczyszczamy.
    Marchewki obieramy
    i myjemy. Papryki myjemy,
    usuwamy gniazda nasienne.
    Cebulę i czosnek obieramy.
    Czosnek przeciskamy przez
    praskę. Pozostałe warzywa
    i pieczarki kroimy w małą
    kostkę (lub ścieramy na tarce
    o dużych oczkach). Na rozgrzanej
    oliwie rumienimy
    czosnek. Wsypujemy pozostałe
    składniki i chwilę smażymy.
    Zalewamy małą ilością
    wody. Doprawiamy i dusimy
    ok. 15 minut. Studzimy.
  • Warzywa w cieście francuskim 2. Ciasto rozmrażamy, kroimy
    w 12 kawałków. Każdy kawałek
    rozwałkowujemy, nakładamy
    farsz i zwijamy w roladki.
    Pieczemy ok. 20 minut
    w temperaturze 180 °C.
  • Warzywa w cieście francuskim 3. Liście sałaty myjemy, osuszamy
    i rwiemy w małe kawałki.
    W rondelku rozgrzewamy
    100 ml oliwy. Wsypujemy
    groszek i sałatę,
    mieszamy. Wlewamy bulion
    i doprowadzamy do wrzenia.
    Gotujemy ok. 15 minut. Groszek
    z sałatą podajemy na
    talerzu obok roladek lub
    w oddzielnym naczyniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone

Podobne przepisy

To może cię zainteresować