Warzywa po chińsku z rybą

4.5 (183 ocen)

Dzisiaj u mnie orientalnie ;) Zapraszam na kolejne pyszne danie.

Składniki:

  • Dla 2 osób:

    2 filety dowolnej ryby
    woreczek ryżu basmati
    400g mrożonki warzyw chińskich
    przyprawa do dań chińskich
    łyżka sosu sojowego
    2 łyżki sezamu
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy

Warzywa po chińsku z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa po chińsku z rybą 1. Filety rozmrażamy i oprószamy solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy warzywa z dodatkiem sosu sojowego i przyprawy do dań chińskich. Gdy zaczną mięknąć dodajemy pokrojoną w większe kawałki rybę. Dodajemy sezam (zostawiamy trochę do posypania)
  • Warzywa po chińsku z rybą 2. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Orientalna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować