Deser bez pieczenia składający się z 3 różnych warstw. Pokruszone owsiane ciasteczka, kremowa masa na bazie mascarpone i świeże borówki ze słodkim mango, to doskonała kombinacja składników.
Dla 3 osób
Składniki:
składniki,
3 porcje:
małe opakowanie mascarpone
250ml jogurtu naturalnego
lub serka homogenizowanego
2 łyżki cukru pudru
skórka otarta z 1 cytryny
15 ciasteczek owsianych
(użyłam BelVita)
1 opakowanie świeżych borówek
1/2 dojrzałego mango
Warstwowy deser z cytrynowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno pucharków wsypać pokruszoną 1/3 ciastek. Przygotować krem mieszając mascarpone z jogurtem lub serkiem, cukrem i skórką z cytryny. Na ciastka wyłożyć warstwę masy, posypać kolejną porcją ciasteczek, dodać warstwę owoców. Następnie powtórzyć: masa, ciasteczka, wierzch udekorować owocami. Aby deser był bardziej kremowy schłodzić pół godziny w lodówce.
Komentarze