Warstwowa z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy sos: czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, mieszamy z jogurtem i majonezem. Doprawiamy solą.
2.Słonecznik prażymy na suchej patelni. Przesypujemy do miski. Na gorącą patelnię wykładamy plastry boczku. Smażymy, aż zrobią się chrupiące.
3.Kukurydzę osączamy. Rzodkiewki, ogórka i kapustę myjemy i osuszamy. Jajka gotujemy na twardo. Cebule, ogórka i jajka obieramy. Kapustę
kroimy w paski, a jajka, cebulę, ogórka i rzodkiewki w kostkę.
4.Na spód salaterki wykładamy kapustę, a następnie układamy warstwy cebuli, kukurydzy, ogórka, rzodkiewki i jajek. Polewamy sosem i posypujemy
słonecznikiem. Na wierzch wykładamy plastry boczku.
Komentarze