Warstwowa sałatka z tuńczykiem

5 (195 ocen)

  • 40 min

Jedna z najbardziej popularnych imprezowych sałatek.

  • 40 min

Składniki:


  • 6 jajek
    puszka kukurydzy
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    200 g żółtego sera
    mała cebula
    mała czerwona papryka
    2 łyżki musztardy
    10 łyżek majonezu
    3 łyżki greckiego jogurtu naturalnego
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Warstwowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowałem na twardo , ostudziłem , oddzieliłem żółtka i białka , starłem na grubych oczkach. Ser starłem na tarce również o grubych oczkach. Majonez , musztardę , jogurt z solą i pieprzem wymieszałem. Paprykę i cebulę pokroiłem na drobną kostkę.
    Przygotowane składniki układałem warstwami : ser , białko , sos majonezowy , rozdrobniony widelcem tuńczyk , cebulę , kukurydzę , ponownie sos , ponownie tuńczyk , pozostałą część sera żółtego. Na koniec posypałem czerwoną papryką i startymi żółtkami. Udekorowałem listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować