2 puszki tuńczyka w oleju, w kawałkach, po 185 gram Lissnera
2 cebule duże posiekane
4 korniszony, 80 gram,obrane i pokrojone w kostkę
5 jajek na twardo starte na grubych oczkach
3 ugotowane marchewki starte na grubych oczkach
200 gram sera żółtego startego
OK 300 gram majonezu
Keczup pikantny
Warstwowa sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Produkty podzielić na 2 porcje i układać je warstwami:
Na dno naczynia połowa osączonego i rozdrobnionego tuńczyka
Połowa cebuli
2 łyżki majonezu z keczupem
Połowa startej marchewki
Warstwa sera żółtego
Połowa ogórków korniszonów
Połowa jajek
2 łyżki majonezu z keczupem
I znów powtarzamy od początku .
Ostatnią warstwą po majonezie z keczupem ma być ser żółty
Wierzch udekorowałam keczupem, aby jeszcze bardziej wzmocnić smak sałatki
Porady
Marchew gotowałam w wodzie z dodatkiem łyżeczki masła, szczypty cukru i soli
Komentarze