WARSTWOWA SAŁATKA Z TUŃCZYKA

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

bardzo smaczna

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju, w kawałkach, po 185 gram Lissnera
    2 cebule duże posiekane
    4 korniszony, 80 gram,obrane i pokrojone w kostkę
    5 jajek na twardo starte na grubych oczkach
    3 ugotowane marchewki starte na grubych oczkach
    200 gram sera żółtego startego
    OK 300 gram majonezu
    Keczup pikantny

Warstwowa sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Produkty podzielić na 2 porcje i układać je warstwami:
    Na dno naczynia połowa osączonego i rozdrobnionego tuńczyka
    Połowa cebuli
    2 łyżki majonezu z keczupem
    Połowa startej marchewki
    Warstwa sera żółtego
    Połowa ogórków korniszonów
    Połowa jajek
    2 łyżki majonezu z keczupem
    I znów powtarzamy od początku .
    Ostatnią warstwą po majonezie z keczupem ma być ser żółty
    Wierzch udekorowałam keczupem, aby jeszcze bardziej wzmocnić smak sałatki

Porady

Marchew gotowałam w wodzie z dodatkiem łyżeczki masła, szczypty cukru i soli

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy