Warstwowa sałatka z rzodkiewką i jajkami

5 (154 ocen)

Kolejne danie, które jest pyszne i dekoracyjne:)

Składniki:

  • 5 jajek
    3 łyżki majonezu
    100 g polędwicy sopockiej
    100 g pekinki
    3/4 pęczka szczypiorku
    100 g sera żółtego ( w kawałku)
    1 pęczek rzodkiewki
    sól, pieprz,płatki chili
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Szynki

Warstwowa sałatka z rzodkiewką i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warstwami układać składniki 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć na dno ładnego naczynia lub miski. Dodać pieprz, sól i zmielone płatki chili. Na jajka rozsmarować majonez. Polędwicę sopocka pokroić w mała kostkę i rozłożyć ją na majonezie. Pekinkę opłukać i osuszyć. Poszatkować na cienkie piórka, dodać poszatkowany szczypiorek i wymieszać razem. Następnie ułożyć na warstwie polędwicy. Ser zetrzeć na dużych oczkach i położyć jako kolejną warstwę. Na koniec umyć i osuszyć rzodkiewki i zetrzeć na dużych oczkach i ułożyć jako ostatnia warstwę sałatki. Odłożyć do lodówki na około 30 minut. Przed jedzeniem warto wymieszać( ja tak zrobiłam). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata Szynka Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka warstwowa z rzodkiewką

To może cię zainteresować