Warstwowa sałatka z kurczakiem i patisonami

4.49 (162 ocen)

  • 60 min

Niecodzienna i smaczna sałatka.

  • 60 min

Składniki:

  • • Podwójna pierś z kurczaka
    • Słoik marynowanych patisonów
    • Ok. 20 dag sera feta
    • Woreczek ryżu
    • 2 czerwone cebule
    • 2 łyżki ketchupu
    • 4 łyżki majonezu
    • 1 łyżka oliwy
    • Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ketchupy Majonez

Warstwowa sałatka z kurczakiem i patisonami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w kosteczkę, obsypać solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę, wrzucić przygotowany filet i smażyć ok. 15 min na złoty kolor.
    Ryż ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie.
    Cebulę pociąć w piórka.
    Patisony pokroić w plasterki.
    Ser feta pokroić w kostkę lub kupić gotowy.
    Majonez pomieszać z ketchupem, doprawić pieprzem.
  • ułożenie sałatki 2. Ułożenie:
    1) Ryż
    2) 1/3 warstwa sosu majonezowo-ketchupowego
    3) Kurczak
    4) Cebula
    5) 1/3 warstwa sosu
    6) Patisony
    7) 1/3 warstwa sosu
    8) Wierzch posypać serem feta.

Porady

Dodatkowo można dodać pół świeżego ogórka pokrojonego w ćwierćtalatki albo pół czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować