Kotleciki z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy na gęsto w lekko osolonej wodzie (pamiętajmy, że będziemy dodawać słony ser feta).
W międzyczasie prażymy ziarna słonecznika i pestki dyni na suchej patelni pilnując aby się nie przypaliły.
2.Do ugotowanej i ciepłej kaszy dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy aż się rozpuści.
3.Następnie dodajemy posiekany koperek, ziarna słonecznika i pestki dyni. Mieszamy i formujemy kulki.
4.Kotleciki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony na rumiany kolor.
5.Kotleciki świetnie smakują z sosem śmietanowo-pieczarkowym i surówką.
Porady
Jeśli podczas formowania kulek masa lepi się do rąk, można co jakiś czas zmoczyć ręce wodą.
Komentarze