Warkocz warzywny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Efektowny i smaczny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    jajko
    3 duże marchewki
    mała cebula
    2 łyżki śmietany 18 %
    100 g sera żółtego

Warkocz warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki czyścimy i kroimy na podłużne paski. Cebulkę obieramy. Potem gotujemy marchew i cebulę w wodzie doprawionej jarzynką. Możemy też gotować warzywa na parze, wtedy zachowają witaminy. Potem rozwijamy ciasto francuskie na blaszce i kroimy jego brzegi na paseczki. Na środku kładziemy pół miękką marchew z cebulką. Polewamy to śmietaną wymieszaną z jajkiem i żółtym serem startym, lub pokrojonym na małe kawałki. Zawijamy ciasto francuskie, tak, żeby tworzyło warkocz. Pieczemy ok. 20 min. w temp. 200 C.
    Ja podaję z ketchupem.
    Smacznego.

    Smaczny i szybki przepis na coś dobrego dla każdego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy