Wariacje z melonem , szynką i gorzką czekoladą

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Z jednej strony zjadłoby się coś słodkiego, a z drugiej coś co nie wymaga dużo roboty i jest mega orzeźwiające.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - melon: 1 sztuka
    - czekolada gorzka: 2 sztuki
    - szynka szwarcwaldzka: 30 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wariacje z melonem , szynką i gorzką czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Melona myjemy , obieramy ze skórki , kroimy na pół i wyciągamy z niego pestki. Następnie dzielimy na tzw. "księżyce", podzielonego melona nakłuwamy na patyczki do szaszłyków i okręcamy wokół niego szynkę. Gdy nasze szaszłyki są gotowe, najlepiej położyć je na półmisku czy dużym talerzu, ułatwi nam to potem polewanie czekolady. Między czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy naszą czekoladę. Gdy czekolada jest gotowa a szaszłyki leżakują na talerzu zaczynamy je polewać. Po polaniu czekoladą nasze szaszłyki są już gotowe do spożycia!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ciasto z gorzką czekoladą

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ciasto z gorzką czekoladą

RedakcjaPP Głębokiemu czekoladowemu aromatowi nikt się nie oprze. 50 min

To może cię zainteresować