WARIACJA NA MAKARONOWEJ PIERZYNCE

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Kto powiedział, że owoce są tylko do deserów i ciast ?

  • Łatwy

Składniki:

  • - podwójne piersi kurczaka: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - połówki brzoskwiń z puszki: 3 sztuki
    - średnia cebula: 2 sztuki
    - sos sojowy: 4 łyżki
    - pomidory w zalewie w słoiku: 1 sztuka
    - przyprawa do potraw chińskich: 1 łyżka
    - Czosnek granulowany: 0.25 łyżeczki
    - olej: 3 łyżki
    - sól i pieprz kolorowy do smaku: 3 szczypty
    - posiekana natka pietruszki: 1 łyżka
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżeczka
    - woda: 100 mililitrów
    - makaron ryżowy wstążki: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wariacja na makaronowej pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w niewielką kostkę.
    Wrzucić na rozgrzany na patelni olej.
    Chwilę smażyć, dodać sos sojowy i dusić około 5 minut.
    Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podsmażać od czasu do czasu mieszając.
    Po chwili dodać pokrojoną w paski paprykę, pozostałe przyprawy oraz natkę pietruszki.
    Wszystko dusić około 5-8 minut.
    Na koniec dodać zmiksowane pomidory i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
    Mąkę rozrobić z wodą i zagęścić nią sos.
    Mieszając zagotować.
    Makaron przygotować według przepisu i nałożyć go na talerze po czym nałożyć naszą wariację.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Kurczak Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować