Waniliowo - kokosowe ciacho

0 (0 ocen)

  • 60 min

Najlepiej smakuje na drugi dzień, wtedy rozpływa się w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • 400g herbatników
    2.1/2 szklanki mleka
    300g masła
    2 budynie waniliowe
    1 cukier waniliowy
    1/2 szklanki cukru
    3 żółtka
    300 g wiórek kokosowych
    1 szklanka ajerkoniaku

Waniliowo - kokosowe ciacho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym,w 1 szklance mleka rozmieszać żółtka i proszek budyniowy,ugotować budyń.
  • 2. Zimny budyń utrzeć z masłem na krem, pod koniec ucierania dodać wiórki i ajerkoniak .
  • Waniliowo - kokosowe ciacho 3. Herbatniki układać warstwami i przekładać kremem ,wystarcza na cztery warstwy na wierzchu powinien być krem.

Porady

Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy