Waniliowe rogaliki z cukrem pudrem

4.5 (176 ocen)

  • 2 godz.

Rogaliki waniliowe z kruchego ciasta , są idealne do popołudniowej kawki. Polecamy

  • 2 godz.

Składniki:

  • 100g masła
    140g mąki
    30g zmielonych migdałów
    20g zmielonych orzechów włoskich
    1 cukier waniliowy
    35g cukru
    1 żółtko
    szczypta soli
    35g cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Waniliowe rogaliki z cukrem pudrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników masło, mąkę, migdały, orzechy, cukier, cukier waniliowy, żółtko zagnieść ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć ją w folię. Schłodzić ciasto w lodówce przez przynajmniej 1 godzinę. Następnie podzielić na 30 kawałków i uformować z nich rogaliki. Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni C.
  • rogaliki 2. Ciepłe rogaliki posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować